Tarih: | 12 Ocak 2023 Perşembe |
Büyü ve güzellik, İstanbul antik kentinin doğanın sahip olduğu yönleriyle bağlantılıdır ve gizli bir nitelik kazanır.
İstanbul Boğazı.. Antik kentin güzelliğinin sırrı:
Büyü ve güzellik, doğanın sahip olduğu özelliklerle ilişkilendirilir ve güzelliğinin sırrını, özellikle büyüleyici İstanbul Boğazı gibi kendine özgü turistik cazibe merkezlerinden alır. Bu da şehre aynı zamanda turizm ve ticaret açısından da büyük önem vermektedir. İstanbul, stratejik coğrafi konumu ve Asya ve Avrupa kıtaları üzerindeki konumu sayesinde ticaret ve sanayi sektöründeki yatırım alanlarının çokluğu ile yabancı yatırımcıların ve Arap işadamlarının yanı sıra yabancı yatırımcıların ve Arap işadamlarının ilk uğrak noktası olmayı başarmıştır. Türkiye'deki emlak piyasasıyla ilgilenenler ve Avrupa İstanbul'da satılık daire ve Asya İstanbul'da satılık villa arayanlar.
İstanbul Boğazı:
Karadeniz ile Marmara Denizi'ni birbirine bağlayan ve İstanbul şehrini biri Avrupa kıtasında, diğeri Asya kıtasında olmak üzere ikiye ayıran su yoludur.
İstanbul Boğazı'nın uzunluğu yaklaşık 27 kilometre, Karadeniz'in kuzey girişine göre genişliği yaklaşık 3,9 kilometre, en dar yerleri ise sadece 640 ila 700 metre arasında, İstanbul Boğazı'nda ise su derinliği Boğaz 36 metre ile 122 metre arasında değişmektedir.
Boğaz, İstanbul'un iki ana limanını, batı limanı olan Haliç'i ve İstanbul'un Asya yakasında yer alan doğu kesimindeki Haydar Paşa limanını içerir.
İstanbul Boğazı'nın suları uluslararası deniz taşımacılığının bir parçası olarak kabul edilir, çünkü gemiler boğazdan tek yönde geçer ve yılda en az 55 bin mal yüklü gemi kıtaları geçerek boğazdan geçer. İstanbul Boğazı'ndan kuvvetli su akıntıları geçmekte, bu da Karadeniz'e akan suyun bolluğu nedeniyle bazen gemilerin hareket etmesini zorlaştırmaktadır.
Bir yandan İstanbul'un en önemli turistik cazibe merkezlerinden biri, diğer yandan en önemli ticari ve ekonomik dönüm noktası olarak kabul edilen boğaz, İstanbul'un ana su arteridir, çünkü İstanbul'un ruhudur ve gücünü buradan alır.
Boğaz köprüleri:
Türk hükümeti, İstanbul'un bazı bölgeleri arasında deniz ulaşımını kullanmak yerine kara yoluyla ulaşım sürecini kolaylaştırmak için İstanbul Boğazı'na üç köprü inşa etti.
15 Temmuz Şehitler Köprüsü "Boğaz Köprüsü"
İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan asma köprünün hikayesi, her zaman iki kıtayı trafiği kolaylaştıran, yaşayanlara zaman ve emek kazandıran bir koridorla bağlamayı planlayan ve tasarlayan Sultan II. Abdülhamid döneminden beri başlıyor. Ancak o hayal padişahın planlarının ve çekmecelerinin esiri olarak kalmıştır.
Aradan yıllar geçmesiyle birlikte 1970 yılında bugün 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak bilinen Boğaziçi Boğazı (Boğaziçi Köprüsü) üzerine ilk asma köprü yapılmıştır. Osmanlı rüyası nihayet Sultan Abdülhamid'in o dönemde hayal ettiğinden çok daha güzel ve büyülü bir şekilde gerçekleşti.
Boğaziçi Köprüsü, kuzeyden Karadeniz'i güneyden Marmara Denizi'ne bağlamaktadır.Köprünün doğu ucu Asya yakasında Beyler Bey bölgesinden başlamakta, batı ucu ise Avrupa yakasında Ortaköy semtinde uzanmaktadır. İstanbul'un yanı. Boğaziçi Köprüsü'nün genişliği 33 m, uzunluğu 1560 m'dir ve dünyanın en uzun yedinci asma köprüsüdür.
Vapurla deniz yolculuğuna çıkan, boğazın en güzel akşamlarını Boğaz'ın yanında geçiren ve engin denizin karanlığını aydınlatan farklı ışıklarının tadını çıkaran İstanbul aşıklarının ilk öpücüğü.
Sultan Mehmed El Fetih Köprüsü:
İstanbul'da artan nüfus nedeniyle araç trafiğinde tıkanıklığa sahne olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü rahatlatmak için Türk hükümeti İstanbul Boğazı'na bir köprü daha yaptırdı.Sultan Mehmet El-Fatih Köprüsü MS 1988'de açıldı, yerden yüksekliği 105 metre, su yüzeyinden yüksekliği 64 metre, iki kulesi arasındaki mesafe 1090 metredir.
Ayrıca dünyanın en uzun asma köprüleri listesinde on dördüncü sırada yer almaktadır.
İstanbul Boğazı'nın sularına inanılmaz bir sanatsal dokunuş katan Sultan Mehmed Al Fateh Köprüsü, ilk Boğaz Köprüsü'nü tasarlayan aynı şirket tarafından tasarlandı. İnşaat maliyeti 130 milyon doları buldu.
Sultan Yavuz Selim Köprüsü:
Sultan Yavuz Selim Köprüsü, yaklaşık 2164 metre uzunluğu ile dünyanın en büyük asma köprülerinden biri olarak kabul edilir ve köprünün sütunları 322 metre yüksekliği ile dünyanın en yüksek ve en uzun köprüsüdür. dünyada demiryolu raylarıyla desteklenen asma köprü. 26 Ağustos 2016'da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın huzurunda açıldı.
Bu yıl Türkiye'yi turizm ve eğlence amacıyla ziyaret etmeyi veya Türk emlak piyasasına yatırım yapmayı planlıyorsanız ve Türkiye'de ev ve İstanbul'da daire satın almak istiyorsanız , ziyaretinizden biraz zaman ayırmanızı öneririz. Boğaz'ın harika turu ve büyüleyici İstanbul şehrini izlemenin tadını çıkarın
İlgili konular:
İstanbul'da yatırıma başlamadan önce önemli ipuçları
İstanbul'da emlak fiyatlarını belirleyen faktörler nelerdir?
Türk vatandaşlığını nasıl alırım?
Size en uygun daireyi seçin
Size özel fiyatlar belirleyelim. Hemen tapunuzu teslim edelim
Denize yakın lüks Kıbrıs projesinde en iyi tatil köylerine yakışır yaşam
Tatil ve yaşam için ihtiyacınız olan tüm olanaklarla deniz kıyısında Kıbrıs projesi bir arada
Tatil ve yaşam için ihtiyacınız olan tüm olanaklarla deniz kıyısında proje bir arada
Kıbrıs projesinde bitmeyen tatil hayatı
Deniz, doğa ve şehir manzaralı Kıbrıs projesi
Eyüpsultan sitesinde temiz hava ve yeşilliklerle dolu konforlu yaşam