Türk şehri İstanbul, çarpıcı doğal güzelliği ve görkemli tarihi mirasıyla ünlüdür. S idi

İstanbul'un en ünlü camisi

Tarih:12 Ocak 2023 Perşembe

Türk şehri İstanbul, çarpıcı doğal güzelliği ve görkemli tarihi mirasıyla ünlüdür. S idi

Türk şehri İstanbul, çarpıcı doğal güzelliği ve görkemli tarihi mirasıyla ünlüdür. İstanbul, kadim milletlerin uygarlıklarına tanıklık etmiş, onlara ölümsüz izler bırakmış, bu da onu antik anıtları takip eden turistler ve tutkal doğasını sevenler için küresel bir destinasyon haline getirmiştir.Avrupa'da satılık İstanbul ve diğerleri satılık villa aramayı tercih etti. Asya İstanbul'da.

Ve İstanbul, ülkedeki turizm ve ekonominin başkenti olduğu için, en önemli turistik cazibe merkezlerinden bahsetmeli ve bugün dünyanın her yerinden Araplar ve yabancılar için en önemli tarihi ve modern camilere ışık tutmalıyız.

İstanbul'daki en önemli camiler:

Fatih Camii:

Cami, İstanbul'un Avrupa yakasında, merkezi Fatih semtinde yer almaktadır. 1453 yılında İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmed tarafından 1463 yılında Osmanlı İmparatorluğu döneminde yaptırılmış ve camiye onun adı verilmiştir.

Ayrıca Türk İslam mimarisine göre inşa edilmiştir. Cami, 26 metre çapında, üzerlerinde Râşid Halîfelerin isimlerinin yazılı olduğu dört dev sütun üzerinde yükselen bir ana kubbeden oluşuyor.

Avlusu çok sayıda sütun ve kemerle çevrili olan caminin güney avlusunda Fatih Sultan Mehmed'in türbesi yer almaktadır. Cami, okulları, kütüphanesi, hastanesi, yolcu yurdu, hamamı, yoksullara yemek sağlayan mutfağı ve üniversitesi ile sadece bir ibadet yeri değil aynı zamanda sosyal ve kültürel bir merkezdi. din bilimleri, doğa bilimleri, matematik, astronomi ve tıp öğretti.

Camilerde eğitim, modern Türk devletinin kuruluşundan birkaç yıl önce durdurulmuştur.

Bugün El-Fetih Camii, yerel ziyaretçileri ve Arap turistleri kendine çekiyor ve İstanbul'un en önemli turistik yerlerinden biri.

 

Sultan Ahmed Camii:

Cami, Marmara Denizi'ne bakan ünlü Ayasofya Müzesi'nin yanında, Sultanahmet Meydanı'nda yer almaktadır.

Sultan I. Ahmed döneminde, ünlü mimar Sinan'ın öğrencilerinden Mimar Muhammed Ağa'nın gözetiminde yaptırılmıştır.

Cami, harika Osmanlı mimarisinin damgasıyla karakterizedir. Geniş bir avlusu vardır ve üç tarafı 43 m yüksekliğinde bir duvarla çevrilidir ve beş kapısı vardır.

Sultan Ahmed Camii, Türkiye'nin ve İslam dünyasının en önemli ve en büyük camisidir. İstanbul'un en güzel antik turistik yerlerinden biridir. Caminin ziyaretçileri, yerli halk ve turistler camiyi ziyaret ettikten sonra Sultanahmet Camii'nin yanında bulunan ünlü Gül Hane Parkı'nı gezer ve gezerlerdi.

 

Süleymaniye Camii:

 Tarihi önemi ve mimari tarzının güzelliğine göre İstanbul'un en ünlü camilerinden biri olarak kabul edilir.

Kanuni Sultan Süleyman tarafından tarihin en büyük mimarı "El-Mimari Sinan"a yaptırılmıştır. İnşaat çalışmaları 1550'den 1557'ye kadar devam etti. Mimar Sinan, Süleymaniye Külliyesi'ni gurur duyduğu en önemli mimari eserlerinden biri olarak nitelendirdi. uluslararası yapı sanatlarını birleştirir.

Süleymaniye semtinde, Eminönü semtinde, Mısır çarşısının yakınında bulunan cami, İstanbul Boğazı ve Haliç'e hakim yüksek bir tepe üzerine inşa edilmiştir.

Külliyenin toplam alanı 70 dönüm olup, merkezinde bir cami ve Kanuni Sultan Süleyman ve eşi Haram Sultan'ın türbesi ile dört medrese, hadis evi, medreseden oluşmaktadır. tıp fakültesi, hastane, Kur'an-ı Kerim öğretim evi, misafir kabul salonu, mimarlık okulu, kütüphane, hamam, han, dükkânlar, mimar Sinan'ın türbesi.

İçerisinde 10.000, avlusunda 6.000 kişinin bulunduğu camide, Kadir Gecesi gibi mübarek gün ve gecelerde ibadet edenlerin sayısı 30.000'e yükseliyor.

Tasarımlarının doğruluğu ve güzelliği ile öne çıkan cami kubbesi, sesi camiye eşit olarak dağıtmak amacıyla 275 adet küp oda kullanılarak tasarlanmıştır.

 

Çamlıca Camii:

Üsküdar'ın Asya bölgesi İstanbul'da İstanbul Boğazı'nın doğu kıyısında, Türkiye'nin en büyük camisi olan Çamlıca Camii bulunmaktadır.

2013 yılında yapımına başlanan cami, 7 Mart 2019 tarihinde sabah namazı için ezan okunmasıyla resmi olarak hizmete açıldı.

Bu büyük İslami yapı, 63 bin ibadetçiyi barındıracak şekilde 11 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa edildi.

Cami, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük İslam külliyesi olacak şekilde inşa edilmiştir.

Türk-İslam eserleri müzesi, sanat atölyeleri, kütüphaneler, konferans salonları ve 3.500 araçlık çok katlı otoparkı içermektedir.

Cami ayrıca, caminin ziyaretçilerinin huzur ve sükuneti hissettiği Boğaz'a bakan Gelinler Tepesi'nin zirvesinde uzanan 90 dönümlük yeşil alanla çevrilidir.

Çamlıca Camii, Osmanlı mimarisine uygun olarak kentsel modernite karakteriyle inşa edilmiştir.Osmanlı özellikleri, altı kemer ve minareleri, harika sanatsal kitabeleri, mermer minberi ve dev ahşap kapıları ile kendini göstermektedir.

İçeride 2500, geniş iç avluda 12.000, dış avluda 22.500 kişinin ibadet edebileceği caminin kapasitesi.

Ortaköy Camii:

Orta Köy Camii, Sultan Abdul Majeed tarafından Fransa'da mimarlık eğitimi almış mimar Nikos Balian'a yaptırılmıştır. Cami, MS 1854 yılında ilk kez ibadete açılmıştır. İdari olarak Beşiktaş bölgesine ait olan ünlü Ortaköy bölgesinde İstanbul Boğazı'nın hemen kıyısında yer almakta olup Marmara Denizi ve Boğaz'ın eşsiz manzarasına sahiptir. Ortaköy bölgesinin en prestijli bölgelerden biri olması ve Boğaz'a bakan birçok villa ve sarayı içermesi nedeniyle İstanbul'da satılık villa arayan Arap işadamlarını cezbettiğini belirtmekte fayda var.

Orta Köy Camii, ibadet bölümü ve padişahın namaz kılıp istirahat ettiği olmak üzere iki ana bölümden oluşuyor.O dönemde "Sultan Sarayı" olarak anılan cami, 19. yüzyılda yapılan sarayların en büyüğüydü. ve saray, caminin ana bölümü ile hemen hemen aynı büyüklüktedir.

Cami, ana ibadet bölümünü örten büyük kubbesi ile ayırt edilir.Kubbe, dış hatların yanı sıra içten güzel motiflerle süslenmiştir.Cami, üzerinde Hazret-i Muhammed'in adının yazılı olduğu Arap hat sanatıyla birçok pano içerir. Hz.Muhammed'in adı, Allah onu kutsasın ve ona barış versin ve Raşid Halifelerin isimlerinin yanı sıra minberin üzerindeki iki şahadet levhası. Bu resimleri Sultan Abdülmecid'in kendi el yazısı ile yazdığını belirtmekte fayda var.

 

 

Eminönü'ndeki yeni cami:

Cami, Haliç Körfezi'ne bakan ünlü Mısır çarşısı ve Galata Köprüsü'nün yakınında, Eminönü bölgesinde yer almaktadır. Mehmed'in annesi Sultan Safiye tarafından 16. yüzyılda yaptırılan caminin inşaatı bir süre durmuş, daha sonra Vezir-Anne Turhan Hatice yeniden inşaata nezaret etmiş. Eski caminin iki ince minaresi ve üzerlerine Osmanlı motiflerinin işlendiği ve altınla süslenmiş çok sayıda kubbesi vardır. Cami, Sultan III. Ahmed gibi bazı Osmanlı padişahlarının türbelerini içermektedir.

Yeni cami "yeni camii", büyüleyici Haliç manzarasının yanı sıra mimari tarzının güzelliği ve tarihi önemi nedeniyle İstanbul'un en güzel turistik yerlerinden biridir. Ve İstanbul'daki diğer turistik yerlere olan yakınlığı.

Mağara Camii:

İstanbul Avrupa yakasında, Büyükçekmece semtinde bulunan cami, son dönemde yapılan modern camilerden biridir. Mimari tarzında eşsiz bir sanatsal tabloyu temsil eder, çünkü yapım prensibi bir mağarayı andırır. Alçak ve bitişik merdivenlerden oluşan bir avluda cami inşa etmek için gri taş ve betonarme karışımının kullanıldığı yer. Caminin yapısı alçak bir alanda yer almakta olup, bordürlerinden sadece taş çatısı ve yüksek minaresi görünmektedir. Mağara Camii, farklı bir mimari karaktere sahip ve alışılmışın dışında, kendine özgü bir İslami yapıdır.

Bu yaz İstanbul'a turizm veya yatırım amacıyla gidecekseniz ve İstanbul'da satılık daire arıyorsanız, Mağara Camii'ni ziyaret etmeyi unutmayın çünkü dünyada böyle bir şey bulamazsınız.

 

Sultan Eyyub Camii:

Tarihi cami, İstanbul'un Avrupa yakasında, Haliç'in yakınında, Eyüp semtinde yer almaktadır. MS 1458'de, Konstantinopolis'in fethinden sonra, büyük sahabe Ebu Eyyub el-Ansari'nin mezarının yanında inşa edilmiştir. Cami, Osmanlı padişahlarının kutlamalarına tanıklık etmiş ve bugün Türkler için Allah'ın koruyucusu olarak kabul edilen büyük sahabinin adını taşıması nedeniyle padişahlar arasında yüksek bir konuma sahiptir.

Orijinal Osmanlı mimarisine göre inşa edilmiş ve manevi nitelikte İslami kitabelerle süslenmiş caminin dış avlusunda, avluyu süsleyen çok sayıda şadırvan bulunmaktadır.

 

James Laleh Lee:

İstanbul'un Laleli semtinde bulunan cami, yapımına 1753 yılında başlanmış ve MS 1763 yılına kadar devam etmiş, MS 1764 yılında ibadete açılmıştır. Laleh Lee külliyesi, cami ve altındaki kapalı çarşıdan, imam evi ve Sultan III.Mustafa da dahil olmak üzere birçok padişahın türbesinden oluşmaktadır. Kompleksin içinde bir kolej ve kütüphane de bulunmaktadır.

Cami, mimarlar Muhammed Taher ve mimarlar Amin Ali Ağa tarafından Barok tarzında inşa edilmiştir.

Bugün, görkemli bir İslam tarihi anıtı olarak kabul edilen camiye her yıl binlerce turist akın ediyor.

Bu yıl Türkiye'yi turizm ve eğlence amaçlı veya Türk emlak piyasasına yatırım amacıyla ziyaret etmeyi planlıyorsanız, İstanbul'un tarihi camilerini ziyaret etmenizi ve sizi harika bir yere götüren seçkin bir turistik turun keyfini çıkarmanızı tavsiye ederiz. kadim islam medeniyeti tarihindeki zaman dilimi.

EMLAKLAR

Size en uygun daireyi seçin
Size özel fiyatlar belirleyelim. Hemen tapunuzu teslim edelim

  • Denize yakın lüks Kıbrıs projesinde en iyi tatil köylerine yakışır yaşam

    NORTH CYPRUSYapım Aşamasında
    180.590Detaylar
  • Tatil ve yaşam için ihtiyacınız olan tüm olanaklarla deniz kıyısında Kıbrıs projesi bir arada

    NORTH CYPRUSYapım Aşamasında
    473.210Detaylar
  • Tatil ve yaşam için ihtiyacınız olan tüm olanaklarla deniz kıyısında proje bir arada

    NORTH CYPRUSYapım Aşamasında
    200.000Detaylar
  • Kıbrıs projesinde bitmeyen tatil hayatı

    NORTH CYPRUSYapım Aşamasında
    81.000Detaylar
  • Deniz, doğa ve şehir manzaralı Kıbrıs projesi

    NORTH CYPRUSYapım Aşamasında
    232.390Detaylar
  • Eyüpsultan sitesinde temiz hava ve yeşilliklerle dolu konforlu yaşam

    EYÜPSULTAN / ISTANBULYapım Aşamasında
    685.000Detaylar
TÜMÜNÜ GÖR
Chat on WhatsApp