Tarih: | 12 Kasım 2021 Cuma |
Türkiye ekonomisi, GSYİH açısından dünyanın en büyük yirmi ekonomisinden biridir
Türkiye ekonomisinden en son haberler Türkiye ekonomisi
,yıllık gayri safi yurtiçi hasıla - yani ülkede bir yıl boyunca üretilen toplam mal ve hizmetler - ve doğal olarak büyük bir kısmı bakımından dünyanın en büyük yirmi ekonomisinden biridir. Türkiye pazarında tüketilenlere ek olarak bu malların bir kısmı yurt dışına ihraç edilmektedir. Her şeyden önce, Türkiye ekonomisinin son yirmi yılda dünyanın en büyük on ekonomisi arasında yer almak için gerekli tüm yeteneklere sahip, ama aynı zamanda da büyük bir ekonomik kaplana dönüştüğünü söylemek gerekir. Sadece istenilen hedeflere ulaşmak için değil, aynı zamanda yükselişin ve rekabetin sürekliliğini sağlamak için de bunlarla yüzleşebilmek için ciddi ve geleneksel olmayan bir şekilde ele alınması gereken bazı sorunları halen yaşıyor. Yükselen güçlere, özellikle de Türkiye'nin yükselişine karşı oldukça hassas olan küresel iklim.
Avrupa Komisyonu Türkiye ekonomisinin büyüme tahminini yüzde 9'a yükseltti
Bu, Komisyon tarafından Perşembe günü yayınlanan, 2021 sonbaharı için Avrupa ekonomik büyüme tahminlerine ilişkin bir raporda geldi.
Komisyon, "Toparlanmadan Genişlemeye" başlıklı raporunda, geçen yaz yayınladığı bir raporda yer alan 4,8 olan Avrupa Birliği ekonomisinin 2021 yılı büyüme tahminini yüzde 5'e yükselttiğini belirtti.
Enflasyon oranının Birlik'te yüzde 2,6'ya, Avrupa bölgesinde ise yüzde 2,4'e ulaşması bekleniyor.
Komisyon raporda, Türkiye ekonomisinin 2021'de yüzde 9, 2022 ve 2023'te yüzde 4 büyümesini beklediğini belirtti.
Erdoğan: Türkiye ekonomisinin yüzde 10'un üzerinde büyümesini bekliyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Ankara ekonomisinin yüzde 10'un üzerinde büyümesinin beklendiğini belirterek, Türkiye'nin ilerlemesini her düzeyde sürdürme çabasının altını çizdi. . Avrupa Kalkınma ve Yeniden Yapılanma Bankası ise Türkiye ekonomisinin 2021'de %9 büyümesini bekliyor.
Üretimi, ihracatı, yatırımı ve işgücü istihdamını artırma temelinde Türkiye'yi ileriye taşımaya devam edeceğiz ."
Türkiye'nin Corona salgını nedeniyle büyük ölçüde bozulan ekonomik dengelerin yarattığı maliyetlerin etkilerini azaltmak için gerekli önlemleri aldığına dikkat çekti.
Uluslararası Para Fonu, Türkiye ekonomisinin büyüme tahminini %9'a
yükseltti Uluslararası Para Fonu, bu yıl Türkiye ekonomisinin büyüme tahminini %5,8'den %9'a yükseltti.
Türkiye ekonomisi geçen yıl %1,8 oranında pozitif büyüyerek, dünyada Corona pandemisi yılında resesyondan kaçınan birkaç örnekten biri oldu.
2021'in ikinci çeyreğinde yıllık bazda %21,7 büyürken, bir yıl önce Corona pandemisinin kısıtlamaları nedeniyle yaşadığı keskin yavaşlamanın ardından güçlü bir şekilde toparlandı.
Küresel olarak, Uluslararası Para Fonu, yeni Corona virüs türlerinin patlak vermesinin baskısı altında, küresel ekonominin büyümesine ilişkin tahminini geçen Temmuz ve Nisan tahminlerindeki %6'dan bu yıl %5,9'a düşürdü.
Fonun Euro Bölgesi'ndeki (19 ülke) büyüme beklentilerine ilişkin olarak rapor, bu yılki ekonomik büyüme tahminini %4,6'dan %5'e revize etti ve 2022 için %4,3 olarak sabitledi.
Türkiye'nin küresel zorluklar karşısında ekonomik planı
Plan, temel ekonomi politikalarını, kapsamlı ilkeleri ve ayrıntılı ekonomik ölçütleri, gelecek üç yıla ilişkin toplam gelir ve gider projeksiyonlarını, beklenen bütçe dengesi, borçlanma durumu ve önerilerini içeren orta vadeli bir programdır. kamu idarelerine yapılan ödemeler için tavan
Plan, enflasyon oranlarının kademeli olarak düşürülmesini hedeflemenin yanı sıra, iş fırsatları yaratılmasına ve işsiz sayısının azaltılmasına, cari ve dış ticaret dengesinin azaltılmasına katkıda bulunan istikrarlı ve dengeli bir büyüme yapısı oluşturmakta özetlenen iddialı hedefler belirledi. mevcut iki hane yerine sadece bir haneye ulaşır.
Plan, makroekonomide güven tesis etmenin temel gereklilikleri olarak kamuyu aydınlatma, şeffaflık ve yönetişimin artırılmasına ek olarak, yeşil geçişi dikkate almayı, dağıtımda adaleti ve devletin genel bütçe açığının kademeli olarak azaltılmasını dikkate almayı gerektiriyordu. şirketlerin büyümesi ve çokluğu için uygun bir ortam, ulusal sermayeyi korumak ve daha fazla yatırımcı çekmek Yabancı ve yerli yatırımlar, sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması ve özel sektörün rekabet gücünün artırılması.
Bu planın lansmanı, uluslararası uzman kuruluşlar tarafından yayınlanan birçok rapora göre, yıl sonunda yüzde 10'u tamamlamak üzere olan ekonomik büyümenin toparlanmasında özellikleri ortaya çıkan Türkiye ekonomisinin somut bir şekilde toparlanmasına denk geliyor. 2020'de 168 milyar dolardan beklentilerin üzerine çıkan ihracattaki büyük sıçramanın yanı sıra cari yılda 211 milyar dolarlık değerle makroekonomik sektörlerde reel bir toparlanma ve uygulanan çeşitli hükümet politikalarının başarısına işaret ediyor. Corona pandemisinden kaynaklanan kapanmanın olumsuz etkilerinden kaçınmak için başlatıldı.
Planın yayınladığı ve detaylandırdığı iyimser rakamlara ve buna ulaşmak için kullanılacak araçların detaylarına ve Türkiye ekonomisinin içinden geçmekte olduğu reel toparlanma durumuna rağmen, TL ve artan enflasyon oranları, özellikle Türk vatandaşının zamlardan şikayet etmesi üzerine bu başarıları sorgulattı.Konut kira bedellerinde çılgınca ve haksız sıçramalarla aynı zamana denk gelen sürekli zamlar, konut fiyatlarının sorgulandığı bir hava yarattı. bu planın amaçlarına ulaşma olasılığı.
Fitch Ratings Direktörü: Türkiye şoklara uyum sağladı ve
2021 sonunda yüzde 9,2 büyüme sağladı.
Beklentilerin, Türk Lirası'ndaki değer kaybı ve enerji fiyatlarındaki artışın önümüzdeki dönemde enflasyondaki artışı etkileyeceğine işaret ettiğini açıkladı.
Morales, salgın kısıtlamalarının gevşetilmesinin ardından turist sayısındaki artışın Türkiye ekonomisine olumlu yansımalarının beklendiğini belirtti.
Türkiye'nin cari açığının bu yıl yüzde 3'e, 2022'de yüzde 2,3'e, 2023'te ise yüzde 2,4'te istikrara kavuşmasını bekliyoruz" dedi.
Morales, Türkiye'deki yetkililerin mali disiplini sürdürmeye kararlı olduklarını kaydetti.
Ayrıca geçmişe baktığımızda Türk ekonomisinin büyümeyi ve farklı şoklara uyum sağlamayı başardığını görüyoruz."
Nasıl ki Türkiye'de finans sektörü krizlere karşı direnebilmiş ve finansal düzeyde Türkiye'nin çıpa rolünü üstlenmişse, bu konu da önümüzde olumlu bir unsuru ortaya koymaktadır."
İlgili bloglar:
Avrupa'dan Türkiye'ye yatırım akışı
Para yatırmanın yolları Türkiye'de yatırım
koşulları
Gayrimenkul danışmanı kimdir? Seçilmesindeki kriterler nelerdir?
Türkiye'de gayrimenkul yatırım fırsatları Türkiye'de
yatırım yapmanın önemi
Türkiye Ekonomisi | İstanbul Daireleri| Türkiye Daireler | Türkiye'de Notre | Türk vatandaşlığı | Gayrimenkul satış sonrası hizmetler | Gayrimenkul satış öncesi hizmetler
Size en uygun daireyi seçin
Size özel fiyatlar belirleyelim. Hemen tapunuzu teslim edelim
Denize yakın lüks Kıbrıs projesinde en iyi tatil köylerine yakışır yaşam
Tatil ve yaşam için ihtiyacınız olan tüm olanaklarla deniz kıyısında Kıbrıs projesi bir arada
Tatil ve yaşam için ihtiyacınız olan tüm olanaklarla deniz kıyısında proje bir arada
Kıbrıs projesinde bitmeyen tatil hayatı
Deniz, doğa ve şehir manzaralı Kıbrıs projesi
Eyüpsultan sitesinde temiz hava ve yeşilliklerle dolu konforlu yaşam