Türkiye iki kıtaya aittir. Ülkenin büyük bölümü Asya'da dağlık Anadolu'da uzanırken, küçük bir bölümü

Türkiye'yi Tanıyın

Tarih:31 Ocak 2021 Pazar

Türkiye iki kıtaya aittir. Ülkenin büyük bölümü Asya'da dağlık Anadolu'da uzanırken, küçük bir bölümü

Türkiye iki kıtaya aittir. Ülkenin çoğu Asya'daki dağlık Anadolu'da yer alırken, küçük bir bölümü Avrupa'dadır. Türkiye'nin Avrupa'da bulunan bölümü, eski Trakya topraklarının bir parçası olduğu için genellikle Doğu Trakya olarak anılır. Anadolu ve Doğu Trakya, Avrupa ile Asya anakarasını ayıran çizgi haline gelen iki ince boğaz olan Boğaziçi ve Çanakkale Boğazı ile ayrılır.
Türkiye'nin başkenti Ankara'dır, ancak en büyük ve en büyük şehri, Büyük Konstantin tarafından Roma İmparatorluğu'nun başkenti yapılan İstanbul'dur. İmparator şehre, 1923'te Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna kadar yüzyıllar boyunca taşıyacağı adı - Konstantinopolis - verdi. İstanbuliki kıtadaki tek metropol olma özelliğini de taşıyor; İstanbul Boğazı onu Avrupa İstanbul'u ve Asya İstanbul'u olarak ikiye ayırır.

Modern Türkiye'yi Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkıntılarından kuran Mustafa Kemal Atatürk, bir keresinde Türklerin yalnızca Batı yönünde ilerlediğini söylemişti. Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra Atatürk'ün ülkesini yönetmesi sayesinde Türkiye artık modern, demokratik, sanayileşmiş ve laik bir ülkedir. Türk ve İslami geleneklerinin çoğunu koruyor ama aynı zamanda etkisi medyasında, modasında ve felsefesinde görülebilen Batı'nın fikirlerini de benimsiyor. Trans-Avrupa Otoyolu, Ankara ve İstanbul'u Avrupa'ya bağlamaktadır.

Türkiye, Avrupa Birliği'nin ortak üyesi bile ve coğrafi olarak ülkenin %97'si Asya'da yer almasına rağmen AB'ye tam üyelik için başvurdu. Son zamanlarda Türkiye, Birinci Dünya Savaşı sırasında ve sonrasında Osmanlı İmparatorluğu'nda yaklaşık 1,5 milyon Ermeni'nin Türkler tarafından öldürülmesi veya sürülmesi olan "Ermeni Holokostu" konusuyla yeniden haberlerde yer aldı. Türkiye'nin bunu bir soykırım olarak kabul etmeyi reddetmesi, son zamanlarda ABD ve İsveç gibi ülkelerle ilişkilerini bozdu. Tanınma üyelik için bir ön koşul olarak görülmemekle birlikte, konu Türkiye'nin AB üyelik müzakereleri yeniden açıldığında gündeme gelecektir.

Ülkenin resmi dili Türkçe olup, nüfusun büyük bir bölümü tarafından ana dili gibi konuşulmaktadır. Ana yabancı dil İngilizce'dir ve Türklerin %17'si İngilizce konuşabilmektedir.

İslam, Türkiye'deki en büyük din, özellikle Sünni İslam'dır. Türkiye'de tasavvuf denen bir İslam tasavvufunun uygulayıcıları da var . Mevlevi Tarikatı'na aittirler ve Türk kültürünün en tanınmış sembollerinden biri haline gelen bir törenle tanınırlar - semazenler. Hatta son yıllarda turistik bir cazibe merkezi haline geldiler.
Türkiye laik bir ülke olmakla gurur duyuyor, ancak birçok Türk için tipik olan şey, yabancılardan İslam inancına derin saygı göstermelerini beklemeleri. Önemli günler, Ramazan'ın (Ramazan) sonunda üç günlük bir kutlama olan Şeker Bayramı ("şeker bayramı") gibi Müslüman törenleri ile Türk geleneklerinin bir karışımıdır.

Ülkede Hristiyan ve Yahudi toplulukları da var. Türkiye'deki Ermeni ve Rum azınlıkların çoğu Hristiyandır.

Türk mutfağı, lezzeti ve karmaşıklığı ile haklı olarak ünlüdür. Yine etkilerin bir karışımı: Akdeniz, Orta Doğu, Balkan ve Osmanlı. Spesiyaliteler bölgeye göre değişir, ancak bazı malzemeler ortak olsa da - sığır eti ve kuzu eti, soğan ve dolmalık biber, havuç ve domates, patlıcan ve salatalık - ve Türk yemeklerini popüler yapan otlar ve baharatlar gibi diğerleri her zaman mevcut olmalıdır. Yemekler genellikle pilav veya bulgur ve buğday ekmeği ile servis edilir.

Türkler futbol, ​​basketbol, ​​halter ve güreşte çok başarılılar. Son iki spor, bugüne kadar olimpiyatlarda kazandıkları 37 altın madalyanın 36'sını Türkiye'ye kazandırdı - 28'i Osmanlı döneminden beri milli spor olan güreşten.

Türkiye ayrıca kuzeybatıdaki geniş, verimli ovalardan doğudaki yüksek, çorak platolara ve dağlara kadar çeşitli bir topografyaya sahiptir. Bu nedenle, ülkenin iklimi de çeşitlidir. Ege ve Akdeniz'e kıyısı olan bölgelerde yazları sıcak, kışları ılıman olan Akdeniz iklimi hakimdir. Orta, Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da yazın sıcaklar yoğun, kışları ise çok soğuktur. Orta Anadolu'da da bozkır iklimi vardır ve gündüzden geceye geçerken sıcaklıkta büyük bir dalgalanma olur. Karadeniz bölgesi önemli miktarda yağış alır ve yazları ılık, kışları serin olan ılıman bir iklime sahiptir.

 

 

 

İlgili Bloglar:

TÜRKİYE'DE GAYRİMENKUL YATIRIM

ISTANBUL REAL ESTATE 2020 - 2021

TÜRK DEVLET GARANTİSİ İLE GAYRİMENKUL ALMANIN AVANTAJLARI

TÜRKİYE'DE EMLAK ALMAKLA İLGİLİ ÖNEMLİ TAVSİYELER

ISTANBUL REAL ESTATE 2020 - 2021

TÜRKİYE'DEKİ GAYRİMENKULÜN GERÇEK FİYATI NASIL ALINIR?

EMLAKLAR

Size en uygun daireyi seçin
Size özel fiyatlar belirleyelim. Hemen tapunuzu teslim edelim

  • Denize yakın lüks Kıbrıs projesinde en iyi tatil köylerine yakışır yaşam

    NORTH CYPRUSYapım Aşamasında
    180.590Detaylar
  • Tatil ve yaşam için ihtiyacınız olan tüm olanaklarla deniz kıyısında Kıbrıs projesi bir arada

    NORTH CYPRUSYapım Aşamasında
    473.210Detaylar
  • Tatil ve yaşam için ihtiyacınız olan tüm olanaklarla deniz kıyısında proje bir arada

    NORTH CYPRUSYapım Aşamasında
    200.000Detaylar
  • Kıbrıs projesinde bitmeyen tatil hayatı

    NORTH CYPRUSYapım Aşamasında
    81.000Detaylar
  • Deniz, doğa ve şehir manzaralı Kıbrıs projesi

    NORTH CYPRUSYapım Aşamasında
    232.390Detaylar
  • Eyüpsultan sitesinde temiz hava ve yeşilliklerle dolu konforlu yaşam

    EYÜPSULTAN / ISTANBULYapım Aşamasında
    685.000Detaylar
TÜMÜNÜ GÖR
Chat on WhatsApp