Tarih: | 12 Ocak 2023 Perşembe |
Türkiye emlak piyasası son yıllarda geniş bir popülarite kazandı ve Türkiye emlak piyasası
Türkiye'de gayrimenkullerin yabancı mülkiyetine ilişkin kanunlar:
Türkiye'deki emlak piyasası son yıllarda geniş bir popülarite kazandı ve Türkiye, Türkiye'de satılık daire aramak veya İstanbul'da daire satın almakla ilgilenen Arap yatırımcıların tercih ettiği yer haline geldi . Türkiye'de veya başka herhangi bir ülkede gayrimenkulün yabancı mülkiyetinde olması büyük bir adımdır ve sahibi, gayrimenkul yatırımı ve mülkiyeti dünyasına girmeden önce Türk gayrimenkul piyasasını incelemelidir.
Yatırımcı, kendisini ve parasını emlak dolandırıcılığının kurbanı olmaktan korumak için Türkiye'de yabancıların gayrimenkul sahipliği yasalarını öğrenmelidir .
Bu bağlamda, bir yatırımcının Türkiye'deki gayrimenkullerin yabancı mülkiyeti yasaları hakkında bilmesi gereken her şeyi vurguluyoruz.
Yabancılar için gayrimenkul miras hukuku:
Türkiye'deki gayrimenkul miras kanunları , mülkün bulunduğu yere ilişkin ilkelerine dayanmaktadır, yani kanun, Türk toprakları sınırları içindeki gayrimenkuller, gayrimenkuller ve taşınmazlara uygulanırken, ölen kişinin ülkesinin kanunları uygulanır. taşınır malına.
Türk hukuku, Türkiye'deki gayrimenkullerin mirasçılarını aşağıdakilere göre belirler:
İlk mirasçılar çocuklar ile karı veya kocadır.Ölen kişinin çocuğu yoksa ana ve babası ölenin mirasçıları sayılır.Anne ve baba hayatta değilse kardeşleri mirasçı olur. Torunlara gelince, onlar listenin sonunda tanımlanır.
Ölenin mirasçısı olmaması durumunda tüm mal varlığı Türk hükümetine kalır, Türk hükümetinin varsa resmi vasiyetine güvendiğini belirtmekte fayda var . Ve miras, merhumun yükümlülüklerinden (banka borçları, taksitler, ipotekler) temizlendikten sonra dağıtılır.
Türk hukukuna göre , kocanın bıraktığı mirasın yarısı kadına, diğer yarısı da çocuklara kalır ve erkek ve kadının hisseleri eşittir.
Veraset vergisi ile ilgili olarak, yabancı varis veraset vergisini ödemek zorundadır ve vergi, mülkün değerinin %1-10'u arasındadır ve vergi değeri, mülkün değerine göre belirlenir.
Örneğin gayrimenkulün fiyatı 570.000-240.000 Türk Lirası ise yüzde 1-3 arasındadır.
57000-1270000 Vergi oranı %5
1270000-2200000 yüzdesi %7'dir
2200000-4280000 vergisi %10'dur
Türkiye'de veraset vergisi diğer ülkelere göre nispeten düşüktür.
Mülkiyetin mirasçılara devri için gerekli belgeler:
Mirasçıları ve akrabalık derecesini gösteren , tasdikli ve Türkçe tercümeli aile beyannamesi.
- Türkiye'de vergi sicili ve tüm mirasçılar için vergi numarası alınması.
- Geçerli bir pasaport ve kişisel fotoğraflar.
Gayrimenkul Değerleme Kanunu:
Daha önce, Türkiye Konut Bakanlığı , Mülkiyet Dairesi (Tabu Dairesi) tarafından tanınan ve görevi mülkün fiyatını değerlendirmek olan bir emlak uzmanının bulunmasını gerektiren bir karar yayınladı.
Bu yasa, yatırımcıları gayrimenkul fiyatlarını manipüle eden ve gayrimenkulün gerçek değerini bilmediği için yabancı yatırımcıyı hedef alan bazı zayıf ruhlardan korumak için geldi .
İstanbul emlak fiyatları bölgelere göre farklılık gösterdiğinden, değerlendirme kurulu raporu ilk etapta mülkün konumuna bağlıdır.Her bölgenin belirli bir fiyatı vardır.Örneğin İstanbul'un merkez ilçesi Şişli'de emlak fiyatları. En yüksek fiyat olan İstanbul, Beylikdüzü emlak fiyatlarından farklılık gösteriyor. Dairenin toplam alanı, binanın yaşı ve tipi (ticari, konut) da dikkate alınır.
Gayrimenkul sahibi olarak oturum izni almak:
Gayrimenkul ikametgahı, yenilenmek kaydıyla Türkiye'de iki yıl süreyle gayrimenkul sahibi olunarak verilir.Ayrıca şirket adına iş yeri veya şirket kurup gayrimenkul sahibi olan herkese verilir. Mülkün şirket adına tesciline gelince, bu kanunun hak sahipleri , Suriye uyruğu gibi Türkiye'de kendi adlarına gayrimenkul sahibi olmalarına izin verilmeyen vatandaşlardır . Kanun, Türkiye'de daire sahibi olma , şirket adına tescil etme ve gayrimenkul ikametgahı alma gibi avantajlardan yararlanmalarına izin veriyor .
Gayrimenkul ikametgahı, tapu senedine göre mülk sahibinin aile üyelerine verilir.Gayrimenkul ikamet prosedürleri çok basit olup, ikamet talebinin sunulduğu tarihten itibaren en fazla bir ay içinde cevap verilir. Mülk sahibi ve ailesi, periyodik olarak yenilenmesini garanti ettiğinden , en güvenli gayrimenkul oturma izni olarak kabul edilir . Bazı oturma izinleri reddedilir veya yenilenmesi reddedilir.
Türkiye'de daire satın alırken , mülkün size ait olduğunu gösteren belgelerle oturma izni başvurusunda bulunabilirsiniz ve başvurunuz Türkiye'de daire sahibi olarak onaylanacaktır .
Türk uyruğu:
Türkiye'de daire satın almakla ilgilenen bir yatırımcı, Türkiye'de değeri 250.000 $ veya daha fazla olan gayrimenkul satın alarak Türk vatandaşlığı alabilir.
Yatırımcının eşi ve 18 yaşından küçük çocuklarına Türk vatandaşlığı verilir.
Türk vatandaşlığı almak için gerekli belgeler:
Yeminli tercüman tarafından tercüme edilmiş ve noter onaylı (geçerli) pasaport fotokopisi.
4 kişisel fotoğraf ( her aile üyesi için)
Medeni durumu (mülk sahibinin eşi ve çocukları ile ilişkisini kanıtlayan ), evlilik akdini ve çocukların doğum belgelerini gösteren bir belge.
Türkiye'de oturma izni
Sağlık sertifikası
Türkiye'de ikametgah belgesinin bir kopyası ve varsa Türkiye'deki bir tanıdık veya akrabanın adresi.
Türkiye'de mülkün satın alındığını ve mülkiyetini kanıtlayan bir belge (Tapu belgeleri, notere kayıtlı satın alma sözleşmesi)
Değerleme uzmanı raporu ( değerlendirme komitesi gayrimenkulün değerlendirilmesi ve değerlendirilmesi ile görevlidir)
Banka aracılığıyla mülk bedelinin ödenmesi için ödenen havalelere ilişkin bir banka belgesi.
Yatırımcı , Türk vatandaşlığına başvurmak için yukarıda belirtilen tüm belgeleri yanında getirmelidir .
Sıkça Sorulan Sorular:
Bir yabancının Türkiye'de birden fazla mülk satın alma hakkı var mı?
Türk hükümeti , Türkiye'de mülk sahibi olmayan bazı Arap uyruklulara yönelik yasağı kaldırarak ve yatırımcılar için satın alma sürecini ve birden fazla mülk sahibi olma olasılığını kolaylaştırarak, yabancıların gayrimenkul sahipliği kararlarında birçok değişiklik yaptı. Emlak.
Gayrimenkul yeniden satılabilir mi?
Yabancı bir mülk sahibi, mülkünü istediği zaman satabilir. Değerli müşterilerimize, mülklerini satmayı planladıklarında, güvenilir bir emlak şirketi veya ofisi ile koordinasyon sağlamalarını tavsiye ederiz.
Bir yabancı herhangi bir Türk şehrinde mülk satın alma hakkına sahip midir?
Yabancıların tüm Türk şehirlerinde gayrimenkul sahibi olma hakkı vardır ve Türkiye'de gayrimenkul satın almak isteyen müşterilerimize, Türkiye'nin ekonomik ve turistik başkenti ve başarılı bir yatırım için gerekli unsurlara sahip İstanbul'u seçmelerini tavsiye ediyoruz.
İlgili konular:
İstanbul'da yaşanacak en iyi bölgeler
Türk emlak piyasası başarılı bir yatırımdır
İstanbul emlak hakkında bilmedikleriniz
Size en uygun daireyi seçin
Size özel fiyatlar belirleyelim. Hemen tapunuzu teslim edelim
Denize yakın lüks Kıbrıs projesinde en iyi tatil köylerine yakışır yaşam
Tatil ve yaşam için ihtiyacınız olan tüm olanaklarla deniz kıyısında Kıbrıs projesi bir arada
Tatil ve yaşam için ihtiyacınız olan tüm olanaklarla deniz kıyısında proje bir arada
Kıbrıs projesinde bitmeyen tatil hayatı
Deniz, doğa ve şehir manzaralı Kıbrıs projesi
Eyüpsultan sitesinde temiz hava ve yeşilliklerle dolu konforlu yaşam