Tarih: | 27 Eylül 2021 Pazartesi |
Dünyanın herhangi bir yerinde konut veya ticari gayrimenkul aradıktan sonra ve gayrimenkul arasında bir anlaşmaya varılır
gayrimenkul satış sözleşmesi
Dünyanın herhangi bir yerinde konut veya ticari gayrimenkul arandıktan ve mülk sahibi ile alıcı arasında işlemin tamamlanması konusunda anlaşmaya varıldıktan sonra, mülkün mülkiyetini devretmek ve bedelini ödemek için yasal bir sözleşme imzalanır. Belirli bir nakit fiyat. Satış sözleşmesi, her iki taraf için bağlayıcı sözleşmelerden biri olup, her iki tarafın rızası olmadan kurulmadığı için rızaya dayalı bir sözleşmedir.
Gayrimenkul satış sözleşmesi nedir?
Gayrimenkul satış sözleşmesi, mülkün satıcısı ile mülkün alıcısı arasında düzenlenen ve buna göre alıcının, mülkün mülkiyetini elde etmesi karşılığında satıcıya belirli bir meblağ ödemeyi taahhüt ettiği ve İşbu sözleşmenin taraflar arasında Türk Medeni Kanunu, Gayrimenkul Kayıtları Kanunu ve Gayrimenkul Kanunu hükümlerine göre düzenlenmediğini, Türk noterlerinde geçerli olmayacağını ve geçerli olmayacağını beyan ederim. Bu nedenle satış sözleşmesinin noter huzurunda da imzalanması gerekmektedir.
Alım satım sözleşmelerinin alıcı tarafından kendi adına tapuya tescil ettirilemeyeceği ve bu sözleşmenin taraflarından birinin ibraz edilmesi suretiyle Emlak Sicil Müdürlüğü'nde kökünden tescil edilebileceği dikkat çekmektedir. sözleşmede aksi belirtilmedikçe.
Türkiye'de satın alma ve sahip olma adımları
Ücretsiz anket turları
Şehirdeki tüm gayrimenkul bileşenlerine danışmanlık ve detaylı açıklamanın yanı sıra, alıcıya ziyareti sırasında bölgeleri ve gayrimenkul projelerini belirlemek için ücretsiz keşif turları düzenlemek
Vergi numarası çıkarma
Türkiye'de alıcı için vergi numarasının alınması - vergi numarası, tüm resmi işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla Türkiye'de ikamet eden her turiste veya yabancıya verilen bir numaradır.
banka hesabı açma
Pasaportun Türkçe'ye tercüme edilmesinin yanı sıra, mülkün değerinin ikamet ettiği ülkeden Türkiye'ye daha sonra transfer edilebilmesi için alıcıya bir Türk bankasında hesap açılması
Gayrimenkul satan gayrimenkulün en önemli kalemleri
Mal sahibi ile alıcı arasında bir gayrimenkul satış sözleşmesi yazılırken, bunu hukuken ve hukuken kabul edilebilir kılan bir takım maddeler içermelidir ve bu maddeler şu şekildedir:
-Sözleşmenin imzalandığı gün ve tarih.
- Nüfus cüzdanı ve vatandaşlık numarasında belirtilen satıcının adı, mesleği ve adresi, nüfus cüzdanı ve vatandaşlık numarasında belirtilen alıcının adı, meslek ve adresi.
- Bir mülkün satışı olan sözleşme türünü açıklığa kavuşturun.
-Ayrıntılı konum, alan, eklentiler ve sınırları ayrıntılı olarak belirterek mülkün özelliklerini netleştirin.
-Malın değerini ve nakit ödeme veya taksitler gibi ödeme şekli ve zamanını ve bunların değerini veya çekleri ve zamanlarını netleştirin.
-İzinler, ruhsatlar, planlarla ilgili tüm evraklar, bina tamamlama belgeleri ve sivil savunma sertifikaları hakkında bilgi eklenmesi.
-Alıcının mülkü bizzat incelediğini ve olduğu gibi kabul ettiğini beyan etmesi.
-Sözleşmeyi imzalamayı kabul ederken ödenen depozitonun değerini netleştirin.
-Satıcının mülkün para cezası ve ipotek gibi her türlü mali haklardan arınmış olduğuna dair beyanı.
-Sözleşmenin taraflarından birinin, bu sözleşme hükümlerinden herhangi birinin ihlali halinde, yargı yoluna başvurmaya gerek kalmaksızın diğer tarafa belirli bir meblağ ödemeye ilişkin anlaşması.
-Satışın tamamlanması için ödenecek para meblağlarının hangi tarafa verileceğini sözleşmenin iki tarafı arasında kabul ve anlaşma.
- Tanıkların imzası ile sonunda sözleşmenin her iki tarafının da imzası.
Gayrimenkul satış sözleşmesi şartları
Satış sözleşmesinin tamamlanabilmesi ve yasal ve meşru kabul edilebilmesi için, satıcı ve alıcının sözleşmenin geçerli olduğu kişilerden olması da dahil olmak üzere, vade, akıl ve aptallık eksikliği.
-Satılan şey kanunen caizdir.
-Satışın sahibi tam ve yasal mülkiyete sahip olmalıdır.
-Satılan şey kullanılabilir ve kullanılabilir olmalıdır.
-Satılan şeyin sahibi, alıcıya teslim edebilmelidir.
-Satış bilinmeli ve belirtilmelidir.
- Satılan malın alıcıya teslim edilmesi ve bedelinin ödenmesi.
Gayrimenkul ve diğer hukuki konularda depozito
Türk Borçlar Kanunu'nun 156/2. maddesi, alıcının satıcıya ödediği depozitoyu, satış sözleşmesi düzenlenmesine rağmen, satın alma işleminden vazgeçmesi halinde geri alamayacağını belirtmektedir. noter ile; Aksi hâlde, yani satıcı, depozitoyu ödemesine ve noterle sözleşme düzenlemesine rağmen satışı tamamlamaktan kaçınırsa, bu durumda satıcı, ödediği bedelin iki katı tutarında bir meblağ ödemek zorundadır. alıcıdan aldığı depozito.
Taraflar arasında bir emlak komisyoncusu olması durumunda, komisyonun her iki taraftan da komisyoncuya eşit olarak ödenmesi gerekir.
Taraflar arasında uyuşmazlık çıkması ve mahkemenin taraflardan birinin lehine diğerinin aleyhine karar vermesi halinde, zarara neden olan taraf, zarar göreni tazmin etmek zorundadır.
Türk Borçlar Kanunu'nun 125. maddesi, gayrimenkul satış sözleşmesinin süresinin 10 yıl olduğunu ve noter tarafından düzenlenmeyen sözleşmelerin hukuken önemli sayılmadan normal sözleşmeler olarak kabul edileceğini düzenlemektedir.
Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapmak ve gayrimenkul sahibi olmak isteyenlerin bilmesi gerekenler
- Taşınmaz veya sınırlı ayni hak sahibi olup olamayacaklarının öğrenilmesi.
- Türkiye'de yürürlükte olan yasa ve mevzuata uygun olarak mülkiyetin devri.
-Türkiye genelinde satın alınan gayrimenkullerin toplam alanı 30 hektarı geçmemektedir.
- Satın almak istedikleri gayrimenkulün güvenlik veya askeri bölge veya satışı yasak olan bölgelerde olup olmadığını öğrenmek, çünkü güvenlik bölgelerinde bulunan gayrimenkuller yabancılara satılamaz.
- Emlak Departmanı'nı inceleyerek, söz konusu mülkle ilgili olarak, mülk sahibinin taşınmazı üzerinde tasarruf hakkının bulunup bulunmadığı, söz konusu taşınmazın ipotekli veya başka bir işleme tabi olup olmadığı gibi yeterli bilgilerin alınması satış.
-Gayrimenkul kayıt müdürlüklerinden söz konusu taşınmaz hakkında yeterli bilgi alınmadan hukuki nitelik taşıyan sözleşmeler imzalamamak ve taşınmaz için bedel olarak herhangi bir bedel ödememek.
-Alım-Satım İşlemine Başlamamak Malı satan kişi veya firmaları araştırıp incelemeden önce ve satıcının güveninin veya ciddiyetinin kanıtlanamadığı durumlarda kendisi ile işlem yapılması tavsiye edilmez.
- Alım satım sürecinde herhangi bir uyuşmazlık olması halinde, konu Türk mahkemelerinde davaların açılacağı mahkemeye intikal ettirilmeli ve davetin yürütülmesine Türk Dışişleri Bakanlığı veya herhangi bir dış temsilcilik müdahale edemez. .
İlgili Bloglar:
para yatırmanın yolları
Emlak danışmanı kimdir? Seçilmesindeki kriterler nelerdir?
Türkiye'de gayrimenkul yatırım fırsatları
Türkiye'de yatırım yapmanın önemi
İstanbul daireleri| Türkiye daireleri | Türkiye'de Noter | Türk vatandaşlığı | Satış sonrası gayrimenkul hizmetleri | Satış öncesi emlak hizmetleri
Size en uygun daireyi seçin
Size özel fiyatlar belirleyelim. Hemen tapunuzu teslim edelim
Denize yakın lüks Kıbrıs projesinde en iyi tatil köylerine yakışır yaşam
Tatil ve yaşam için ihtiyacınız olan tüm olanaklarla deniz kıyısında Kıbrıs projesi bir arada
Tatil ve yaşam için ihtiyacınız olan tüm olanaklarla deniz kıyısında proje bir arada
Kıbrıs projesinde bitmeyen tatil hayatı
Deniz, doğa ve şehir manzaralı Kıbrıs projesi
Eyüpsultan sitesinde temiz hava ve yeşilliklerle dolu konforlu yaşam