Tarih: | 12 Ocak 2023 Perşembe |
Sarayların mimari tarzları, yaşadıkları tarihsel dönemlere göre değişiklik gösterse de
Osmanlı uygarlığı, başta camiler olmak üzere, İstanbul'un sarayları ile ülkenin dört bir yanından gelen turistlerin cazibe merkezi haline gelen kentsel rönesans ve miras binalarıyla dolu bir tarih bıraktı ve çağlar geçtikçe büyük çeşitlilik arttı. harika inşaat oluşumlarında doğu karakterinin batı karakteriyle karıştırılmasında belirgindir .
Sarayların mimari tarzları, geçtikleri tarihî devirlere göre değişiklik göstermiş, zenginliğin ve zevkin hakim olması halinde bu saraylar, Türkiye'nin en önemli turistik , İstanbul'un ise en önemli turizm merkezlerinden biri haline gelmiştir . özellikle .
İstanbul'un en ünlü sarayları arasında:
İstanbul saraylarının en ünlüsü , yani Yıldız Sarayı, 19. yüzyılın sonlarında Yıldız Parkı'ndaki bir tepe üzerine inşa edilmiş ve bu nedenle şehrin en büyük ve en güzel tarihi saraylarından biri olarak kabul edilmiş ve İstanbul'un en büyük ve en güzel tarihi saraylarından biri olarak kabul edilmiştir. Osmanlı Sultanı Abdülhamid tarafından hükümet merkezi olarak.
Sarayı çevreleyen bahçede, doğasıyla öne çıkan özel bahçelerde, at yetiştirmek için çok sayıda ahır ve her tarafı yeşilliklerle çevrili göllerde dolaşabilir veya oturarak keyifli vakit geçirebilirsiniz .
Tüm saray, dışarıdan içeriye harika bir başyapıt oluşturuyor ve tüm bunlar, onu birçok turistin ilgisini çekecek bir yer ve en güzel fotoğrafları çekmek için harika bir arka plan yapıyor .
Dolmabahçe Sarayı, Osmanlı İmparatorluğu döneminde kaptan gemilerinin yanaşma yeri olarak kullanılmış. Daha sonra özel bir bahçeye dönüştürüldü . Cumhuriyet döneminde Atatürk'ün ikametgahı olan saray, İstanbul'u ziyaret ettiğinde aynı zamanda vefat ettiği yer olması nedeniyle ayrı bir önem taşımaktadır . Bu nedenle , bu saray tarihi olaylara sahne olduğu için, İstanbul'a gelen Türk ya da yabancı herkesin burayı ziyaret etmesi zorunludur .
İstanbul'a gelen bir ziyaretçi , Medine'nin en önemli mekanlarından biri olan Topkapı Sarayı'nı görmeden şehri terk edemez. 1478 yılında Fatih Sultan Mehmed tarafından kurulan saray, 400 yıl boyunca ülkenin yönetildiği ana merkez olmuş ve Osmanlı padişahlarının yaşadığı saraydır.
İlk defa Sultan Abdülmecid döneminde ziyarete açılan saray, bugüne kadar da ziyaretçiler arasından misafir ağırlıyor. Cazibesi ve Osmanlı mimarisinin tarzı onu turistlerin ilgi odağı haline getirdi .
İstanbul Boğazı'nın Asya kıyısında yer alan Sütunlu Bey Sarayı, Arapça'da ustaların efendisi anlamına gelmektedir.Sultan Abdülaziz'in hem yazlık olarak hem de misafirlerini ağırlaması için yaptırmıştır. Kralların ve padişahların Osmanlı Devleti'ni ziyaret ettiklerinde saltanatı ve saray, onu İstanbul'un en önemli ve en çok ziyaret edilen saraylarından biri yapan harika tasarımlara sahiptir.
Öncelikle Boğaziçi Köprüsü'nü gezerek sarayı görebilir, Haramlek ve Sarmalık'ın saraya bakan iki kanadını fotoğraflayabilirsiniz .
Saray bahçeleri de çeşitli ağaçlarla dolu olup, muhteşem Boğaz manzarası, gölgeli balkonlar, çeşmeler ve görülmeye değer su havuzları sunmaktadır .
Çırağan kelimesinin Farsça'da nur anlamına gelmesi nedeniyle İstanbul'un nur sütunlarından biri olarak kabul edilen saray, beyaz duvarları, yüksek bir güzellik bahçesi ile çevrili olması ve sarayın Boğaz'a bakan avlusu ve inşası ile karakterizedir. 1834 yılında Sultan Abdülaziz'in daha sonra kendi saltanatına anıt olacak büyük bir yapının yapılmasını istemesiyle başlamış ve inşaatı 1871'de sona ermiş, daha sonra bir çöplük haline geldiği için büyük bakımsızlık görmüştür. 1986 yılında Kempinski Otel grubu sarayı satın alarak saraya bitişik lüks otelinin süitlerine bağlamıştır .
Ahlamour Parkı içinde Sultan Abdülmecid döneminde (1839-1861) inşa edilen bu saraylar, 24.724 metrekarelik bir arazi üzerinde iki bina şeklinde inşa edilmiş ve etrafını güzel ıhlamur ağaçları kaplamıştır .
İlk temel yapı, önünde merdiven bulunan tören bölümüdür.Bölüm lüks mimariye sahiptir.Saray, giriş holü ve salonun iki yanında birer odadan oluşmaktadır.Saray Avrupai tarzda döşenmiştir. tarzı mobilyalar.
İkinci bölüm ise padişah ailesinin padişah alayı olup, köşelere inşa edilmiş, ortasında bir salona açılan odalardan oluşmaktadır .
Günümüzde padişahlar bölümü kışlık yemekhane halini alırken, tören bölümü şu anda saray ve müze olarak ziyarete açık olup, ulusal ve uluslararası konserlerin düzenlendiği yerdir .
İlgili Bloglar:
İstanbul Daire Fiyatları Rehberi
Türkiye'de bir daire nasıl satın alınır?
Bir mülk satın alarak Türkiye'de ikamet
Türkiye'de satılık en ucuz daireler 2020
İstanbul'da taksitle satılık daire satın alma
Türk vatandaşlığı almanın yolları
Türkiye'de gayrimenkul yatırımı
Türkiye'de mülk satın almak için ipuçları
İstanbul Daireleri| Türkiye Daireler | Türkiye'de Notre | Türk vatandaşlığı | Gayrimenkul satış sonrası hizmetler | Gayrimenkul satış öncesi hizmetler
Size en uygun daireyi seçin
Size özel fiyatlar belirleyelim. Hemen tapunuzu teslim edelim
Denize yakın lüks Kıbrıs projesinde en iyi tatil köylerine yakışır yaşam
Tatil ve yaşam için ihtiyacınız olan tüm olanaklarla deniz kıyısında Kıbrıs projesi bir arada
Tatil ve yaşam için ihtiyacınız olan tüm olanaklarla deniz kıyısında proje bir arada
Kıbrıs projesinde bitmeyen tatil hayatı
Deniz, doğa ve şehir manzaralı Kıbrıs projesi
Eyüpsultan sitesinde temiz hava ve yeşilliklerle dolu konforlu yaşam